Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- سایپا خودروی رهام را در شش مدل متفاوت به بازار عرضه می‌کند.Base ۱، Base ۲، Lux، Mid، Standard، Super Lux شش مدل مختلف رهام است که از سوی سایپا برای سال آینده طراحی شده است.
۱. حجم و ظرفیت موتور رهام ۱۶۵۰ سی‌سی و ۱۶ سوپاپه است که به ۴ سیلندر مجهز شده و نزدیک به ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۴ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


۲. موتور خودرو از تکنولوژی VVT برخوردار است که به واسطه این تکنولوژی زمان بالا و پایین رفتن سوپاپ‌ها در پیشرانه اتومبیل کنترل می‌شود.

۳. گیربکس رهام تمام اتوماتیک و ۶ سرعته است. به این معنی که خودرو نیازی به پدال کلاچ نداشته و تعویض دنده دستی در آن صورت نمی‌گیرد و سرعت خروجی خودرو به دلیل اتوماتیک بودنش، دامنه وسیع‌تری خواهد داشت.

۴. این خودروی جدید سایپا ۶ کیسه هوا و ۴ درب داشته و طراحی بدنه آن از فولاد‌هایی با استحکام بسیار بالاست و در این رابطه سایپا بیان کرده که رهام در آزمون‌های ایمنی اروپا یعنی موسسه یورو انکپ از ایمنی سه ستاره برخوردار شده است.

۵. حداکثر قدرت موتور در خودروی رهام نزدیک به ۱۱۳ HP است و حداکثر گشتاور آن ۱۵۴ NM است. بیشترین میزان سرعت در نظر گرفته شده نیز در مدل دستی آن ۱۹۰ بوده و در مدل اتوماتیک ۱۸۵ است.

۶. در مدل‌های پایه برای خودرو سیستم abs طراحی شده است. به واسطه ای‌بی‌اس، سنسور‌هایی قفل شدن چرخ‌ها در هنگام ترمز‌های شدید و ترمز روی سطوح لغزنده را از قبل پیش بینی می‌کنند و با تنظیم فشار ترمز خودرو در صدم‌های ثانیه (مثلا ۶۰ بار در ثانیه) از قفل شدن چرخ‌های خودرو جلوگیری می‌کنند. این سیستم موجب می‌شود تا لاستیک خودرو در این شرایط حداکثر چسبندگی را داشته باشد و در سخت‌ترین شرایط نیز کنترل اتومبیل در دست راننده باشد. به کمک این سیستم حتی در ترمز‌های شدید و آنی اتومبیل قابلیت فرمان پذیری و توقف سریعتری دارد.

۷. علاوه بر این رهام به سیستم esc نیز مجهز شده است. این سیستم کنترل خودرو در مقابل سُر خوردن در شرایط لغزندگی یا بارندگی را بر عهده می‌گیرد و باعث می‌شود که در شرایط خطر، خودرو بتواند به کمک راننده بیاید و وی را از خطر چپ شدن یا خارج شدن از جاده نجات دهد.

۸. از نظر وضعیت استاندارد‌های آلایندگی خودروی جدید سایپا یورو ۵ بوده و در برابر سایر خودرو‌های داخلی دیگر، میزان تولید آلودگی این خودرو بسیار کمتر است و در ردیف خودرو‌های اروپایی قرار می‌گیرد.

۹. کمربند‌های ایمنی رهام دارای سیستم پیش کشنده هستند و ۶ ایربگ جهت تامین ایمنی سرنشینان در مدل‌های لوکس و سوپرلوکس رهام طراحی شده است. علاوه بر همه این‌ها، ایربگ در نظر گرفته شده برای صندلی مربوط به راننده از نوع دو مرحله‌ای است. جدا از این، ایربگ پرده‌ای و ایربگ جانبی روی صندلی‌ها که در مدل‌های لوکس و سوپر لوکس خودرو به کار گرفته شده است ایمنی خودرو را تا میزان زیادی افزایش می‌دهد.

۱۰. دارندگان خودروی رهام می‌توانند بدون نیاز به سوییچ وارد خودرو شده و یا از خودرو خارج شوند. استارت خوردن خودرو نیز با استفاده از یک دکمه انجام می‌شود. سایپا به منظور جلوگیری از فشار زیاد به خودرو، خودرو را به سیستم کمک کننده به استارت زدن در سربالایی‌ها مجهز کرده است.

۱۱. خودروی رهام مجهز به سیستم فرمان برقی است. این سیستم با حساسیت بسیار بالایی که نسبت به سرعت خودرو دارد، قابلیت کنترل سریع خودرو در مواقع حساس را افزایش می‌دهد.  
۱۲. آینه‌های جانبی خودرو از قابلیت باز و بسته شدن به صورت اتوماتیک برخوردار هستند و در صورت نزدیک شدن مانع به آینه‌ها بر روی آن‌ها سیستم هشدار دهنده نصب شده است.

۱۳. خودروی رهام مجهز به سنسور‌های بسیار قوی و حساس در هنگام پارک بوده و چراغ‌های جلوی خودرو نیز با سیستم چراغ روز روشن کار می‌کنند. این چراغ‌ها به محض شروع به کار خودرو روشن می‌شوند و تا خاموش شدن آن روشن می‌مانند.

۱۴. طول خودرو ۴ هزار و ۴۶۰ میلی متر بوده و عرض آن بدون در نظر گرفتن آیینه‌های خودرو نزدیک به هزار و ۷۶۸ میلی متر در نظر گرفته شده است. ارتفاع خودرو نیز هزار و ۵۰۱ میلی متر است و فاصله دو محور عقب و جلوی خودرو نزدیک به ۲ هزار و ۶۵۰ میلی متر اندازه‌گیری شده است.

۱۵. ظرفیتی که برای صندوق عقب خودروی جدید سایپا در نظر گرفته شده است نزدیک به ۴۲۰ لیتر است و وزن کلی خودرو نیز از هزار و ۲۶۰ کیلوگرم شروع شده و تا ۱۳۳۰ کیلوگرم هم ادامه دارد. علاوه بر این وزن مدل‌های دیگر خودرو نیز نزدیک به هزار و ۳۰۰ و هزار و ۳۲۰ کیلو برآورد شده است.

۱۶. ظرفیتی که برای باک بنزین خودوری رهام درنظرگرفته شده است نزدیک به ۴۷ لیتر است.  
۱۷. سیستم تعلیق جلوی خودرو مک فرسون است و سیستم تعلیق عقب آن با میله پیچشی به همراه ترمز‌های دیسکی جلو و عقب است. در سیستم تعلیق مک فرسون، چرخ از زیر توسط طبق به شاسی متصل است و به کمک فنر، وزن بدنه تحمل می‌شود. تعمیر و نگهداری این سیستم به دلیل آنکه هزینه چندان زیادی را ایجاد نمی‌کند، بسیار مقرون به صرفه است.

۱۸. طراحی رهام در بخش ایمنی و رفاهی نیز بسیار متمایز از تولیدات قبلی سایپا است و امکانات زیادی برای آن در نظر گرفته شده است. مثلا هم در مدل دستی و هم در مدل اتوماتیک خودرو سیستم تهویه مطبوع به کار برده شده و صندلی‌های خودرو نیز دارای تنظیم کننده ارتفاع و کورس هستند.

۱۹. در حوزه پخش صوت نیز خودروی رهام در مدل‌های لوکس و سوپرلوکس خود مجهز به مالتی مدیای ۷ اینچ و ۱۰ اینچ اندروید است.

۲۰. سان‌روف خودرو در مدل‌های لوکس و سپر لوکس آن متفاوت بوده و روف رک مدل کراس برای حمل وسایل بیشتر برای خودرو درنظر گرفته شده است. به منظور ایمنی بیشتر خودرو نیز، سایپا لاستیک‌های خودرو را مجهز به سیستم پایش فشار باد لاستیک کرده است.

رهام در فرهنگ دهخدا به معنای پرنده آزاد و رها است. نوع کلاس و استایل خودروی رهام بر اساس مدل سدان است که به عنوان اولین خودروی تولید شده از این نوع پلتفرم و با الهام از شاهین ایرانی طراحی شده است. خودروی رهام برای اولین بار در نمایشگاه خودروی شیراز سال ۹۷ از سوی سایپا معرفی شد و خودروسازان توضیح دادند که در طراحی خودروی جدید از پلتفرم SP ۱۰۰ سایپا استفاده شده است و تمامی مراحل طراحی و توسعه آن در ایران و توسط مهندسین ایرانی انجام گرفته است.   با توجه به امکانات بسیار زیادی که سایپا برای خودروی مدل جدید خود در نظر گرفته است، می‌توان گفت: در سال آینده رهام می‌تواند به عنوان یک رقیب بسیار جدی برای خودرو‌های تازه تولید ایران خودرو و سایپا به حساب بیاید.

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: خودروی رهام سایپا محصول جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر

به تازگی کاتالوگ سدان P۹۰ توسط پارس خودرو منتشر شده است و این نشان می دهد که ال ۹۰ ایرانی به زودی به عرضه خواهد رسید.

 فروردین ۱۴۰۲ بود که سایپا از سدان P۹۰ پرده برداشت. این خودرو در ابتدا با نام کادیلا رونمایی شد اما بعد ها با نام پروژه P۹۰ توسعه پیدا کرد. حالا پس از گذشت بیش از یکسال کاتالوگ سدان P۹۰ منتشر شده است و مشخصات رسمی و نهایی این محصول به صورت رسمی به تایید رسیده است.

براساس گزارش آخرین خودرو، این خودرو قرار است در خط تولید پارس خودرو به تولید برسد و به عنوان یکی از محصولات اختصاصی این زیر مجموعه سایپا در کنار سهند عرضه خواهد شد. تولید رنو تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ بعد از اعمال تحریم های شدید در ایران متوقف شد اما به دلیل کیفیت و دوام بالای این خودرو، همچنان بازار خوبی برای آن شاهد هستیم. همین نکته باعث شد تا سایپا تولید نسخه ایرانیزه شده از ال ۹۰ یا همان داچیا (Dacia) لوگان را پیش ببرد. البته باید دید کیفیت و عملکرد فنی سدان P۹۰ پارس خودرو نسبت به ال ۹۰ چگونه خواهد بود.

کاتالوگ سدان P۹۰

مشخصات فنی سدان P۹۰

بر اساس کاتالوگ منتشر شده، سدان P۹۰ به پیشرانه ME۱۶ مجهز است. این پیشرانه همان پیشرانه EC۵ گروه PSA است که از زمان قبل از برجام به سایپا رسیده و حالا تولید آن در مگاموتور انجام می شود. علاوه بر سدان P۹۰ قرار است در سایپا شاهین پلاس هم این پیشرانه را داشته باشیم. این پیشرانه کلیتی برابر با پیشرانه TU۵ پلاس دارد اما در برخی جزئیات نظیر بلوک سیلندر با آن موتور متفاوت است.

پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی در ال ۹۰ ایرانی توان تولید نهایت قدرت ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو می رسد. البته احتمالا در آینده نسخه اتوماتی این خودرو با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک DAE را هم خواهیم داشت. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل پیچشی است. نکته جالب ترمز های این خودرو است که در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است!

کابین و امکانات

طراحی کابین سدان P۹۰ الگوهای مشابه با همان تندر ۹۰ را دارد که البته تغییراتی را در برخی جزئیات می بینیم. این سدان در نسخه دنده ای به امکاناتی نظیر فرمان Dکات، کنترل صوتی از روی فرمان، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، رینگ ۱۵ اینچی آلومینیومی، سیستم تهویه الکتریکی دستی، دو کیسه هوای جلو، شیشه دودی عقب، تریم داخلی دو رنگ، تنظیم برقی آینه ها، سنسور و دوربین دنده عقب، سنسور نور، سنسور باران و صفحه نمایش ۷ اینچی مالتی مدیا مجهز است.

شباهت فنی P۹۰ با شاهین پلاس سایپا

قرار است تا شاهین پلاس سایپا و P۹۰ پارس خودرو از یک قوای محرکه و مجموعه انتقال قدرت استفاده کنند. در حال حاضر نمونه نهایی شاهین پلاس اتوماتیک به بازار کشور معرفی شده و قرار است تا پایان تابستان ۱۴۰۳ این سدان سایپایی به بازار بیاید.

دیگر خبرها

  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • خودنمایی لوکس‌ترین خودروی خیابان‌های تهران؛ شاهکار ۱۰ میلیاردی! | فیلم
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • بلایی که یک ایرانی بر سر سوپر خودروی میلیون دلاری آورد! | فیلم
  • این برند لوکس چینی به میدان بازمی‌گردد | به دنبال تجسم آینده