Web Analytics Made Easy - Statcounter

شایعاتی چند روز اخیر مبنی بر دریافت خودرو توسط نمایندگان مجلس در فضای مجازی منتشر می‌شد اما بمب خبری درباره این موضوع لحظه‌ای ترکید که نماینده تهران بعد از پشیمانی خود از دریافت خودرو دنا پلاس اتومات در صفحه شخصی خود به این موضوع رسمیت داد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛حاشیه انگار دست بردار مجلس یازدهم و نمایندگان آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بعد از تشکیل مجلس یازدهم از همان ابتدا از بیرون و درون مجلس برای نمایندگان تازه وارد مجلس یازدهم حواشی زیادی به وجود آمد اما این بار نیز تخصیص خودرو به هر نماینده بر حواشی گذشته این مجلس صحه گذاشت و دوباره حاشیه را در راس قرار داده است.
شرح ماجرا بدین صورت بوده که طی روز‌های گذشته به هر نماینده مجلس که متقاضی دریافت ماشین بوده است یک ماشین دنا پلاس توربو دنده اتومات تحویل داده شده است. این درحالی است که هنوز از عمر ماشین‌های مجلس ۵ سال هم نمی‌گذرد.  
در این باره احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس بیان داشت: در دوره‌های قبل ۲۵۰ خودرو در مجلس وجود داشت که به تعداد آن‌ها راننده استخدام شده بودند که این ماشین‌ها به صورت ماهیانه ۱۲ میلیون تومان هزینه داشتند، بنابراین تصمیم گرفته شد اتومبیل‌ها در اختیار نمایندگان قرار گیرد و نهایتا مجلس ماهیانه ۴میلیون تومان به آن‌ها بدهد تا بتوانند برای خود راننده استخدام کنند و این امر حدود ۱۱۱ میلیارد تومان در هزینه‌های مجلس نسبت به مجالس هشتم و نهم صرفه‌جویی ایجاد کرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس تأکید داشت: نمایندگان برای دوره یازدهم مجلس نیازمند خودرو بودند که شرکت سایپا اعلام کرد. اتومبیل ایرانی موجود ندارد و هیئت رئیسه حاضر نبود برای وکلای ملت خودروی خارجی تهیه کند. به همین دلیل مجلس وارد مذاکره با ایران خودرو شد و این شرکت اعلام کرد که به تعداد نیاز نمایندگان پژو پارس و دنا در اختیار می‌گذارد، بنابراین هیئت رئیسه انتخاب خودرو را به اختیار نمایندگان گذاشت که عده‌ای دنا را انتخاب کرده و تعدادی دیگر پژو پارس را برگزیدند.
وی افزود: مجلس برای نمایندگان خودروی ایرانی انتخاب کرد در حالی که شخص بنده بار‌ها در اتوبان تهران_قم به دلیل خرابی ماشین در جاده مانده‌ام، بسیاری از اتومبیل‌ها چپ کرده و حتی برخی نمایندگان همسر و فرزندان خود را در سانحه جاده‌ای از دست داده‌اند.
اما عضو دیگر هیئت رئیسه مجلس نظری مخالف دارد. حسینعلی حاجی دلیگانی در این باره بیان دارد: به نظر بنده تحویل خودروی دنا پلاس اتومات به نمایندگان متقاضی مناسب نبود. باید خودروی معمولی‌تری به نمایندگان داده می‌شد. نوع خودرو نباید به گونه‌ای باشد که هزینه بالایی داشته باشد.
نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این‌که مجلس چه نوع خودرویی برای نمایندگان تهیه کند قابل تامل است. باید خودرویی مطابق با شئونات باشد و به نحوی حداقل کار‌های نماینده انجام شود. از سوی دیگر اگر کسی یکی دو دوره نماینده شد نباید حتما این را حق بداند که هر بار خودرو بگیرد. در خصوص خانه هم همین طور است.
عضو هیئت رئیسه مجلس بیان داشت: حتی نمایندگانی که در تهران خانه و امکان اسکان در حد شئونات دارند نباید این را حق بدانند که حتما هزینه منزل نیز دریافت کنند؛ کسانی هم هستند که در دوره‌های قبلی خودرو گرفتند و می‌توانند از آن هنوز استفاده کنند؛ کما این‌که برخی همکاران همین‌طور هستند و شاید خیلی نیاز نباشد مجددا خودرو دریافت کنند که در این صورت تعداد خودرو‌ها پایین می‌آید.
این درحالی است که در گفتگویی که خبرنگار خبرگزاری دانشجو با یک نماینده مجلس داشته تا ماجرا را پیگیری کند این فرد که خواسته است نامش فاش نشود بیان داشته است که تحویل خودرو به هر نماینده اولین بار باز می‌گردد به رای اعتماد وزیر پیشنهادی دولت در وزارت صمت، آن شخص پیشنهاد شده از سوی دولت برای جلب نظر نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به خود، قول تحویل یک دستگاه خودرو ایرانی را به هر نماینده داده بود، اما این اتفاق باعث نشد که نمایندگان مجلس بر وی اعتماد کنند.
حال جنجال بر سر چیست؟
شایعاتی چند روز اخیر مبنی بر دریافت خودرو توسط نمایندگان مجلس در فضای مجازی منتشر می‌شد، اما بمب خبری درباره این موضوع لحظه‌ای ترکید که نماینده تهران بعد از پشیمانی خود از دریافت خودرو دنا پلاس اتومات در صفحه شخصی خود به این موضوع رسمیت داد. و اعلام داشته که چند روز پیش خودروی دنا پلاس اتومات توسط مجلس به نمایندگان متقاضی تحویل داده شد.
روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم اضافه می‌کند: در ابتدای شروع مجلس، فرمی برای خودرو به نمایندگان داده شد تا نوع استفاده از خودرو را انتخاب کنند که سه گزینه داشت:
١. استفاده از خودروی مجلس با راننده، که در اینصورت، هزینه‌ها حسب میزان کاربرد و طبق تعرفه (ساعتی ٣٠ هزار و روزانه ۵٠٠ هزار تومان) از دریافتی ماهانه نماینده کسر می‌شود.   ٢. تحویل امانی خودروی صفر (پارس) به نماینده و عودت آن به مجلس در پایان نمایندگی، که در اینصورت پرداخت مبلغ مربوط به حمل و نقل (حدود ۵ میلیون)، از هزینه‌های دفتری ماهانه حذف می‌شود.   ٣. فروش اقساطی یک خودروی صفر به نماینده (دنا یا پارس) که قسط آن از دریافتی ماهانه کسر شود.
وی بیان داشت: بنده، چون خودرو نداشتم (همسرم یک خودروی ام وی ام ١١٠ به ارزش فعلی ۵٠ میلیون تومان دارد) گزینه سوم و نوع خودروی دنا پلاس اتومات را انتخاب کردم.
این نماینده مجلس تصریح کرد: قیمت تحویل این خودرو به نماینده، ٣٠٢ میلیون تومان و اقساط آن ٣ ساله است. سند آن هم حداقل تا یک سال بنام مجلس است و امکان فروش به غیر ندارد.
اما جالب ماجرا آنجاست که وی بعد از چند روز با انتشار پست دیگری در اینستاگرام که تصویر آن را در زیر میشاهده میکنید از انصراف خود خبر داد و نوشت: باهاش کنار نیومدم.    
نکته بعدی هم این مورد است که مجلس یازدهم با شعار شفافیت و انقلابی عمل کردن بر سرکار آمد و به نوعی امید‌های مردمی را بعد از ناکارآمدی مجلس دهم و دولت فعلی زنده نگهداشت، اما رفته رفته دست به اقداماتی زد که در حال ناامید کردن مردم و افکار عمومی نسبت به خود هست که این مورد حتی صدای برخی افراد را هم  بلند کرده است. مثلا وحید یامبن پور در صفحه شخصی خود می نویسد:«سرعت دناپلاس رانتی از طرح شفافیت بیشتر بوده و زودتر به مجلس رسیده. مجلسی که قرار بود بار از دوش مردم برداره هربار با حاشیه‌ای زمین‌گیر میشه، تاجگردون، بذرپاش، وام ۲۰۰میلیونی و... ما به نمایندگان انقلابی برای مراقبت از حیثیت مجلس در برابر این حواشی امید داریم.»     سوال اینجاست که در شایعات فضای مجازی بیان شده است که مجلس حدود ۳۵۰ ماشین دریافت کرده است این درحالی است که اعضای مجلس ۲۹۰ نفر است و همانطوری که احمد امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس بیان کرده بود که این خودرو‌ها برای نمایندگان مجلس است مابقی خودرو‌ها برای چه کسانی گرفته شده است؟  
در نهایت همانطور که در بالا به آن اشاره شد از عمر ماشین‌های مجلس ۵ سال هم نمی‌گذرد چه کسی یا چه کسانی پشت پرده تعویض خودرو‌های مجلس بوده و هستند؟ و چه سود‌هایی از این اتفاق خواهند برد؟ از این رو از تک تک نمایندگان مجلس و همچنین هیئت رئیسه مجلس این مطالبه هست که نسبت به این موضوعات مطرح شده شفاف سازی کنند و همچنین برای مردم و افکار عمومی بیان کنند که پشت پرده این اتفاقات کجاست.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس یازدهم دنا پلاس مجلس خودرو نماینده مجلس عضو هیئت رئیسه مجلس دنا پلاس اتومات نمایندگان مجلس برای نمایندگان دریافت خودرو میلیون تومان مجلس یازدهم خودرو ها چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۴۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فروردین ۱۴۰۲ بود که سایپا از سدان P۹۰ پرده برداشت. این خودرو در ابتدا با نام کادیلا رونمایی شد اما بعد ها با نام پروژه P۹۰ توسعه پیدا کرد. حالا پس از گذشت بیش از یکسال کاتالوگ سدان P۹۰ منتشر شده است و مشخصات رسمی و نهایی این محصول به صورت رسمی به تایید رسیده است.

براساس گزارش آخرین خودرو، این خودرو قرار است در خط تولید پارس خودرو به تولید برسد و به عنوان یکی از محصولات اختصاصی این زیر مجموعه سایپا در کنار سهند عرضه خواهد شد. تولید رنو تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ بعد از اعمال تحریم های شدید در ایران متوقف شد اما به دلیل کیفیت و دوام بالای این خودرو، همچنان بازار خوبی برای آن شاهد هستیم. همین نکته باعث شد تا سایپا تولید نسخه ایرانیزه شده از ال ۹۰ یا همان داچیا (Dacia) لوگان را پیش ببرد. البته باید دید کیفیت و عملکرد فنی سدان P۹۰ پارس خودرو نسبت به ال ۹۰ چگونه خواهد بود.

کاتالوگ سدان P۹۰

مشخصات فنی سدان P۹۰

بر اساس کاتالوگ منتشر شده، سدان P۹۰ به پیشرانه ME۱۶ مجهز است. این پیشرانه همان پیشرانه EC۵ گروه PSA است که از زمان قبل از برجام به سایپا رسیده و حالا تولید آن در مگاموتور انجام می شود. علاوه بر سدان P۹۰ قرار است در سایپا شاهین پلاس هم این پیشرانه را داشته باشیم. این پیشرانه کلیتی برابر با پیشرانه TU۵ پلاس دارد اما در برخی جزئیات نظیر بلوک سیلندر با آن موتور متفاوت است.

پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی در ال ۹۰ ایرانی توان تولید نهایت قدرت ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو می رسد. البته احتمالا در آینده نسخه اتوماتی این خودرو با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک DAE را هم خواهیم داشت. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل پیچشی است. نکته جالب ترمز های این خودرو است که در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است!

کابین و امکانات

طراحی کابین سدان P۹۰ الگوهای مشابه با همان تندر ۹۰ را دارد که البته تغییراتی را در برخی جزئیات می بینیم. این سدان در نسخه دنده ای به امکاناتی نظیر فرمان Dکات، کنترل صوتی از روی فرمان، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، رینگ ۱۵ اینچی آلومینیومی، سیستم تهویه الکتریکی دستی، دو کیسه هوای جلو، شیشه دودی عقب، تریم داخلی دو رنگ، تنظیم برقی آینه ها، سنسور و دوربین دنده عقب، سنسور نور، سنسور باران و صفحه نمایش ۷ اینچی مالتی مدیا مجهز است.

شباهت فنی P۹۰ با شاهین پلاس سایپا

قرار است تا شاهین پلاس سایپا و P۹۰ پارس خودرو از یک قوای محرکه و مجموعه انتقال قدرت استفاده کنند. در حال حاضر نمونه نهایی شاهین پلاس اتوماتیک به بازار کشور معرفی شده و قرار است تا پایان تابستان ۱۴۰۳ این سدان سایپایی به بازار بیاید. خبرنگاران آخرین خودرو هم گزارشی ویدیویی از نسخه نهایی شاهین پلاس به عنوان برادر فنی P۹۰ پارس خودرو تهیه کرده اند که در بخش زیر قابل تماشا است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902888

دیگر خبرها

  • این نماینده زن مجلس متولد سال ۱۳۶۵ است /کدام نمایندگان زن دهه شصتی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • قیمت جدید انواع باتری خودرو +جدول
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش